Assaggi, Scientific Library

Rome, Italy. /// 2010-2011

 

INTERIOR DESIGN

RESTRUCTURING

In the Roman district of San Lorenzo was opened a new center of cultural diffusion and science bookshop.

 

Assaggi was proposed to be a sales point and exhibition of all volumes simultaneously (book storage was not provided). In addition, Assaggi was conceived as a place of study and research allowing the possibility of quickly be transformed into a hall for meetings and debates. The program also includes a children’s area and a small bar, which complements and reinforces the concept of meeting place that the members had in mind.

 

The front body of the bookstore, divided by three supporting walls, forms the sales point, the main hall and the children’s area. The back part contains the services and the bar directly connected to the interior garden and the ground floor. Two access were created for the comfort of the users allowing the independence of the sales point and the bar. They also facilitate the access to the main hall without disturbing ongoing activities.

Team:

Camilo Sierra, Silvia Garrone.

 

Client:

Assaggi Srl.

Plan and long section

 

We would like to hear about your project!

get in touch:

Philosophy:

 

We set in our work the best available techniques, balance in processes of production and passion for architecture and design

 

We believe in systems of production which reconcile mechanical and organic processes.

 

We believe in the positive relationship between materials, humans and the environment.

 

STAY CONNECTED

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.